Naši psi

Kan Trace Bazooka Joe - Jo: Ch.J. SLO, CH SLO, CH HR, CH AT, INT CH, CH I Campione Italiano Bellezza

Je dominanten, temperamenten samec. Odprt, komunikativen, prijazen, zelo družaben in radoveden. S svojimi igračami ravna nenavadno skrbno in nežno. Priljubljenih igrač ni nikoli poškodoval. Prav tako jih dobrodušno prepusti psicama. V stanovanju je zelo zanesljiv, nadzora ne potrebuje.Zaradi izrazito samozavestnega in energičnega vedenja ter želje po nastopanju je idealen in tudi zelo uspešen razstavni pes.

Prva zmaga na najpomembnejši specialki v Bagnari Romagni.

Podelitev nagrad. Bagnara Romagna 2009. Na fotografiji lastnik Aleš Gasparič z Jojem (Kan Trace Bazooka Joe), desno, oba sodnika: Dr. Giovanni Morsiani in Serena Bernardi.

Nostryffelns Kiara - Kiara

Je dobrodušna in skrbna psička z velikim srcem. Zelo rada je ob članih družine, zato je tudi na sprehodih vedno blizu. Budno spremlja dogajanje v okolici in nas s tihim renčanjem ali kratkim laježem opozarja če opazi kaj neobičajnega. Je pogumna in stabilna samica, zelo tolerantna do drugih psov. Za razliko od Joja, Kiaro najbolj zanima, kaj je v igračah. V rekordnem času iz piskajoče igrače izvleče piščalko ali polnilo, po tem pa se z ostanki zabava še ves mesec. Ima posebno tehniko metanja igrač in drugih predmetov. Predmete meče iz obrata, tudi metre daleč, zato ji v hiši za igro ponudimo samo mehke in lahke igrače.

Aura Ocrina - Ora

Je še posebej temperamentna, igriva in komunikativna. Poleg različnih vrst laježa in renčanja ter cviljenja, uporablja široko paleto zanimivih, artikuliranih glasov. Ob tem sedi samo na zadnjih tacah, s sprednjima pa gestikulira in odneha šele, ko ugotovimo, kaj želi. Pri njej pride lagottovska inteligenca do izraza pri vsem, kar počne, še posebej, kadar nas poskuša prelisičiti za dodaten odmerek pozornosti in vstop v naročje, kjer se popolnoma sprosti in prepusti čehljanju. Je idealna protistresna terapija.